De historische dagelijkse talkshow

Zonneveld (31-01-2013)

31-01-2013

De Deense wielrenner Michael Rasmussen heeft vandaag in een persconferentie toegegeven tijdens zijn fietscarrire doping te hebben gebruikt.

De sporter werd in 2007 door de Rabobank op staande voet ontslagen en uit de Tour de France gehaald. Hij zou hebben gelogen over de locatie van zijn training. Rasmussen is nog steeds hierover in een rechtszaak verwikkeld.

Zoveelste sporter
Rasmussen heeft van 1998 tot 2010 verboden middelen gebruikt om zijn prestatie als wielrenner te bevorderen. Hij is de zoveelste sporter die zijn misstap opbiecht.

Lance Armstrong
Ook voormalig Tour-kampioen Lance Armstrong deed zijn zegje bij talkshowkoningin Oprah Winfrey. Na het verlies van zeven Tourzeges en het vernietigende rapport van de Amerikaanse dopingautoriteit USADA, gaf Armstrong begin dit jaar toe dat ook hij zich met doping had ingelaten. Chef sport van de Volkskrant Marije Randewijk en sportjournalist van NRC Handelsblad Thijs Zonneveld spraken over zijn bekentenis in Pauw & Witteman. De voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) Marcel Wintels ging in de uitzending in op het USADA-rapport.

Vanavond is ex-wielrenner en journalist Thijs Zonneveld bij Pauw & Witteman te gast om te praten over de bekentenis van Rasmussen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.