Nieuws

Cabaretier over kritiek op zijn show 'Met alle respect'.

10:44
7 januari 2013

De zevende solovoorstelling Met alle respect van cabaretier Theo Maassen trok volle zalen in de Nederlandse theaters, maar kreeg naast lof ook forse kritiek. 

De theatervoorstelling van Maassen is twee dagen voor oudejaarsavond door de VARA uitgezonden. Dat weekend was hij trending topic op twitter en volgden er vele kritische columns over de show. Vooral het fragment waarin de cabaretier zegt dat hij tegen beveiliging van publieke figuren is, "omdat ze dan wat langer nadenken voordat ze iets zeggen" zorgde voor negatieve reacties. Maassen doelde met deze opmerking op de beveiliging van PVV-leider Geert Wilders.

Schoolmeester
Volgens Volkskrant-columnist Nausicaa Marbe houdt Theo Maassen met zijn show 'het taboe van de islambelediging in stand.' "Zijn conference is het product van een Hollandse kleinkunstenaar, van iemand die uiteindelijk toch een halve schoolmeester is met een zwaaiend vingertje. Van iemand die liever preekt dan ons zelf laat nadenken," schrijft journalist Mark Koster op Thepostonline.nl.

Vanavond in Pauw & Witteman reageert Theo Maassen op al de commotie rond zijn theatervoorstelling.