Gemist

Pauw & Witteman

dinsdag 22 april 2014

Vandaag werd het boek ‘Badr Hari, Mijn Verhaal’, gepresenteerd. Sportjournalist Maarten Bax heeft de kickbokser gevolgd tijdens de afgelopen turbulente periode uit zijn leven. Hij schreef een biografie waarin de ring, zijn relaties met o.a Estelle Cruijff en de rechtszaken die tegen hem lopen centraal staan.

Alexander de Swart, advocaat van Koen Everink, las de biografie van Badr Hari en zit vanavond aan tafel om het boek te bespreken.

De kans dat er een superprovincie komt bestaande uit Noord-Holland, Utrecht en Flevoland is een stuk kleiner geworden. Dit bleek vanavond tijdens een persconferentie van de commissarissen van de koning van deze drie provincies. Tijdens de persconferentie maakten zij bekend dat ze niet meer willen meewerken aan het kabinetsplan voor een superprovincie.

Het kabinet voert al maanden gesprekken met de provincies maar er was al langer weerstand tegen de plannen. Zonder de steun van de drie provincies lijkt de komst van een superprovincie van de baan. Johan Remkes, commissaris van de Koning voor Noord-Holland legt vanavond uit waarom de provincies hun steun intrekken.


Rond de 100 kaarten voor de wedstrijd tussen Heracles en Ajax dit weekend weekend zijn geblokkeerd. De geblokkeerde tickets zijn van Ajax-supporters die betrokken zouden zijn bij het vuurwerkincident tijdens de bekerfinale, afgelopen zondag. Ook worden alle bezoekers gefouilleerd bij binnenkomst en is er meer camera toezicht.

Door het grootschalig afsteken van vuurwerk in De Kuip moest de bekerfinale tussen PEC en Ajax afgelopen zondag tijdelijk worden stilgelegd. Supporters van Ajax gooiden het vuurwerk voor het goal van hun eigen keeper Kenneth Vermeer.

Eric van der Burg is wethouder van Sport in Amsterdam en gaat vanavond bij Pauw & Witteman in op de gedragingen van de supporters.

Roelof Bosma is onderzoeksverslaggever van het EO-programma Dit is de Dag Onderzoek. Op woensdagavond 23 april brengt hij in in dit programma een reportage over misstanden en levensgevaarlijke situaties in de TBS kliniek de Rooyse Wissel in Venray. Zijn verhaal wordt ondersteund door onthullende beelden vanuit de kliniek. Bosma vertelt vanavond bij Pauw & Witteman alvast wat ze ontdekt hebben.