De historische dagelijkse talkshow

Tom Daams (26-09-2012)

26-09-2012

Gefascineerd door oorlogsfotografie besluit de 27-jarige Tom Daams om op eigen initiatief naar Syri af te reizen. Van tevoren schiet hij eerst foto's van wat rellen in Europa. Maar dat is alleen om te oefenen. Daams is net terug van zijn eerste echte reis als oorlogsfotograaf. Hij reisde mee met een groep rebellen en raakte bevriend met een sluipschutter. Vanavond doet hij verslag van al zijn ervaringen.

Met wat geld en een camera op zak, vliegt Daams eerst naar Turkije om van daaruit liftend naar Syri te reizen. In het bijzijn van de rebellen van het Vrije Syrische Leger, weet hij indrukwekkende foto's te maken van de oorlog in Aleppo. Zijn fotoreportage wordt paginagroot in de Volkskrant afgedrukt.

The Unknown Photographer
Daams noemt zich op zijn website The Unknown Photographer. Hierop schrijft hij: You may call me a fool, having no experience in war.  I call it, reaching out to the people who have given up hope and who need to be given a voice, destiny.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.