De historische dagelijkse talkshow

Rebecca Gomperts en Hassnae Bouazza (09-10-2012)

09-10-2012

Het blijft een omstreden onderwerp. De abortusboot Women on Waves van initiatiefnemer Rebecca Gomperts veroorzaakt elke keer weer commotie zodra het probeert aan te meren in een haven van bestemming. Women on Waves deed eerder Ierland, Spanje, Portugal en Polen aan. Nu is de boot net terug van een paar dagen Marokko waar ze ongezien de haven van Marina Smir wisten te bereiken. Gomperts en journaliste Hassnae Bouazza gaan vanavond in discussie over abortus in Marokko.   

Stichting Women on Waves is in 1999 opgericht door Rebecca Gomperts om aandacht te vragen voor vrouwenrechten en het voorkomen van onveilige abortus wereldwijd. De boot vaart onder de Nederlandse vlag naar landen waar abortus illegaal is. Op deze manier kunnen zwangere vrouwen in internationale wateren onder andere hun zwangerschap op de boot tot en met 6,5 week onderbreken.

Verhinderen
Marokko was niet positief over de komst van Women on Waves en probeerde te voorkomen dat de boot zou aanleggen. De Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid zei te willen verhinderen dat daadwerkelijk abortussen op de boot zouden worden uitgevoerd.

Arabische wereld
Auteur Bouazza
schrijft regelmatig over de Arabische wereld. Zo publiceert ze opiniestukken in onder ander het NRC Handelsblad en De Volkskrant. Daarnaast schrijft ze voor het modetijdschrift Elle en is ze programmamaker bij het Writers Unlimited Winternachten festival.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.