De historische dagelijkse talkshow

Klaas Wilting, Peter R de Vries en Henk Hagoort (12-10-2012)

12-10-2012

Het is al dagen het gesprek van de dag en vanavond is het zo ver: de beruchte uitzending van College Tour met topcrimineel Willem Holleeder als gast. Vanavond geven oud-politieman Klaas Wilting, misdaadverslaggever Peter R. de Vries en bestuursvoorzitter van de Publieke Omroep Henk Hagoort commentaar op al de discussie die is ontstaan rondom de uitzending van College Tour.

Een veroordeelde topcrimineel zou niet zon groot podium moeten krijgen. Dat is de grootste kritiek op de uitzending. Journalist  Harry Lensink en oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting gingen hierover 4 oktober in debat in Pauw & Witteman. Holleeders biograaf Auke Kok was gisteren bij de opnames aanwezig en deed daar gisteren in Pauw & Witteman verslag van.

Heftige discussie
College Tour-presentator Twan Huys vindt de kritiek onterecht. Hij had daarover vandaag op Radio 3FM een heftige discussie met misdaadverslaggever John van den Heuvel van de Telegraaf. Die krant zou volgens Huys het liefst zien dat de omroep NTR per direct wordt opgedoekt.

Heinekenontvoering
Holleeder kwam begin dit jaar vrij nadat hij een straf van zes jaar had uitgezeten voor het afpersen van mensen in de vastgoedwereld. Justitie vorderde 17 miljoen euro crimineel geld van hem en verdenkt hem nog altijd van betrokkenheid bij diverse liquidaties in de onderwereld, waaronder die op Endstra en Houtman.

Column
Sinds zijn vrijlating is Holleeder al verschillende malen opgedoken in de media, hetgeen opvallend is omdat hij eerder tegen De Vries had gezegd de pers te willen weren. Sinds september dit jaar schrijft hij een column in de Nieuwe Revu.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.