De historische dagelijkse talkshow

Mai Spijkers (22-10-2012)

22-10-2012

Zweepjes, handboeien en meer duistere seksuele fantasien: uit de miljoen exemplaren die zijn verkocht van het erotische boek Vijftig tinten grijs blijken vrouwen er graag over te lezen. Het boek is een hype in Nederland, maar ook daar buiten. Het is in vijftig talen verkrijgbaar en er zijn wereldwijd tientallen miljoenen exemplaren van verkocht.

Hype
Mai Spijkers van uitgeverij Prometheus bracht het boek Vijftig tinten grijs in mei in Nederland uit en in juli de andere twee boeken van de Vijftig tinten-trilogie. Eind deze maand komt de gebonden editie uit. Voor Mai Spijkers was de hype rond het boek een verrassing. En het is nog niet voorbij want elke week worden er weer meer boeken verkocht.

Waarom is dit boek zo populair? En is het een vooruitgang voor de emancipatie van de vrouwelijke seksualiteit? Of juist een teruggang omdat de vrouwelijke hoofdpersoon een onderdanige rol heeft ten opzichte van de hoofdpersoon? Daarover praten we vanavond ook met een aantal vrouwelijke lezers van het boek.

Seksuele fantasien
In Vijftig tinten grijs wordt een jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts meegesleept in de duistere seksuele fantasien van de mysterieuze miljardair Christian Grey. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Van de favoriete speeltjes uit het boek is ondertussen al een Fifty Shades of Grey collection op de markt.

Inkijkexemplaar van Vijftig tinten grijs.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.