De historische dagelijkse talkshow

Mariska de Haas en Barbara Barend (24-10-2012)

24-10-2012

De SGP vindt dat de niet-biologische moeder van een lesbisch stel juridisch niet moet kunnen worden erkend als moeder. De partij vindt dat een kind n biologische moeder en n biologische vader moet hebben.

Het voorstel van het kabinet is juist om de manier waarop een lesbische duomoeder het juridisch co-ouderschap kan verkrijgen, te vereenvoudigen. Tweede Kamer sprak zich deze week in overgrote meerderheid uit voor het voorstel.

Wat ongelijk is, wordt gelijk geschakeld
"Altijd was uitgangspunt van het afstammingsrecht dat zo veel mogelijk wordt aangesloten bij de biologische afstamming. Dat was en is helder, sluit aan bij de natuurlijke (scheppings)orde en voorkomt allerlei rare en ingewikkelde juridische kronkels. Het voorstel om duomoederschap voor de niet-echte moeder in een lesbische relatie mogelijk te maken, staat daar haaks op. Wat ongelijk is, wordt gelijkgeschakeld. De SGP stemt daar tegen," zo is te lezen op de website van de SGP.

Brand in de hel
Daarop volgden felle reacties op twitter. Zo twitterde cabaretier Claudia de Breij: "Vuile vieze @keesvdstaaij, brand toch in de hel. SGP: wat ongelijk is, niet gelijk behandelen. #duomoederschap"

Sportjournalist Barbara Barend heeft samen met haar vrouw een zoon. Voor haar is juist blijk met het wetsvoorstel, zo schrijft ze ook op twitter. Barend gaat hierover in debat met hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Mariska de Haas. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.