De historische dagelijkse talkshow

Thomas Erdbrink (29-01-2013)

29-01-2013

Correspondent in Teheran voor NRC Handelsblad Thomas Erdbrink speelt mee in de Iraanse film The Wooden Bridge. De film is verboden in Iran, waar de overheid strikt censuur toepast. Iraanse filmmakers en kunstenaars moeten erg voorzichtig zijn.

Iraanse Angelina Jolie
Erdbrink is door regisseur Mehdi Karampour gevraagd om mee te werken aan The Wooden Bridge. De film gaat over Amir en Shirin, een stel dat uit Iran wil emigreren. In de hitte van de presidentsverkiezingen van 2009 lopen ze tegen een hoop problemen aan.

Erdbrink speelt de rol van Michel, een Nederlandse journalist die gevangen wordt genomen in Iran tijdens de onlusten na de verkiezingen. De Iraanse superster Hedieh Tehrani kruipt in de huid van zijn vriendin. "De Angelina Jolie van Iran, met hoofddoek natuurlijk", aldus de journalist.

Ophangingen
Vanavond is Thomas Erdbrink bij Pauw & Witteman te gast, Naast zijn rol in de film praat hij ook over de recente ophangingen in Iran.

Vorige week dinsdag zijn twee jonge Iranirs opgehangen, omdat ze een man neer hebben gestoken en van 20 euro beroofd. De daad is opgenomen door een beveiligingscamera en deze beelden werden snel verspreid via internet. De video veroorzaakte veel ophef. Geestelijken in het land riepen op tot zware straffen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.