De historische dagelijkse talkshow

Els Mulkens (11-03-2013)

11-03-2013

Vandaag is het vervolgonderzoek rond het misbruikschandaal in de Kerk door commissie-Deetman gepubliceerd. Dit rapport adviseert de Rooms-Katholieke Kerk vrouwen die als kind vaak ernstig mishandeld zijn in katholieke tehuizen, te erkennen en smartegeld te betalen.

Misbruik
Het vervolgonderzoek bouwt voort op het onderzoek van Wim Deetman, naar seksueel misbruik van jongens en meisjes in de Katholieke Kerk. Daaruit bleek dat enkele tienduizenden kinderen, voornamelijk jongens, sinds 1945 slachtoffer waren. De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland biedt vandaag zijn excuses aan aan mensen  die in hun jeugd door religieuzen zijn mishandeld of misbruikt.

Els Mulkens verbleef in het Katholiek Gesticht De Nieuwenhof en is daar stelselmatig mishandeld en vernederd door nonnen. Ze schreef hierover het boek Een Verloren Jeugd. Vanavond bespreekt Els Mulskens haar ervaringen en het vervolgonderzoek van commissie-Deetman bij Pauw & Witteman.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.