De historische dagelijkse talkshow

Antoine Bodar en Peter Nissen (13-03-2013)

13-03-2013

De kardinalen in de Sixtijnse Kapel hebben de Argentijnse Jorge Bergoglio als hun nieuwe paus gekozen. Bergoglio neemt als paus de naam Franciscus de Eerste aan. Vanaf het balkon heeft hij het Sint Pietersplein toegesproken. Vanavond om 19.05 uur kwam er witte rook uit de schoorsteen van de kapel. Dat is het teken dat tweederde van de 115 kardinalen zich achter een kandidaat heeft geschaard.

Bergoglio (76) is de eerste jezuet die tot paus is gekozen. Ook is hij de eerste niet-Europese paus in 1300 jaar en de eerste paus van het Amerikaanse continent. Hij was kardinaal van Buenos Aires. Het conclaaf over de opvolging van Benedictus XVI begon dinsdag, dertien dagen na het aftreden van paus Benedictus. De Italiaan Scola en de Braziliaan Scherer werden vooraf gezien als de meest kansrijke kandidaten.

Priester Antoine Bodar en theoloog Peter Nissen praten vanavond over de aanstelling van Jorge Bergoglio als paus. Wat kunnen we verwachten van deze paus? En waar stond hij in Argentini om bekend?


Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.