De historische dagelijkse talkshow

Elske Schouten (21-03-2013)

21-03-2013

Vanaf vandaag tot woensdag 27 maart vindt het Movies that Matter Festival weer plaats in Den Haag, The Act of Killing is ditmaal de openingsfilm van het filmfestival.

Gangsters
De film van de Amerikaanse regisseur Joshua Oppenheimer draait om de genocide die in Indonesi plaatsvond in de jaren zestig. In deze periode was de Indonesische Anwar Congo een lokale kruimeldief die zich spiegelde aan de wapentrekkende gangsters uit de filmwereld. Toen de regering van president Soekarno in 1965 omvergeworpen werd door het leger, namen Anwar en zijn vrienden deel aan de massamoord op meer dan een miljoen vermeende communisten, etnische Chinezen en intellectuelen. De voormalige moordenaars zijn trots op hun verleden en herleven dit door zelf in de film van regisseur Oppenheimer te spelen.

Elske Schouten is voormalig Indonesi correspondent voor NRC Handelsblad en praat vanavond bij Pauw & Witteman over The Act of Killing

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.