De historische dagelijkse talkshow

Barbara Muller (26-03-2013)

26-03-2013

Het achterlaten van pasgeboren kinderen in een vondelingenkamer is volgens staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven strafbaar. Dat zei hij deze week naar aanleiding van Kamervragen van de VVD. Maar initiatiefneemster Barbara Muller gaat gewoon door met het openen van een babyhuis met vondelingenkamer in september.

Recht op leven
In het babyhuis in Dordrecht kunnen moeders in nood hun ongewenste baby achterlaten en eventueel ook hulp krijgen. Teeven geeft aan dat Muller met haar initiatief het te vondeling leggen van kinderen zou kunnen uitlokken. Daarnaast zou het volgens hem ook kunnen leiden tot een toename van bevallingen zonder begeleiding. Maar het 'recht op leven gaat simpelweg voor', zegt Muller in een interview in het Algemeen Dagblad.

Dushi Huis
Muller richtte al eerder het Dushi Huis op, een plek waar kinderen hun talenten en kansen kunnen ontplooien. Ook schreef ze de boeken De Babyplanner en Omarm Me. Vanavond is ze bij Pauw & Witteman te gast om te vertellen waarom ze ondanks de kritiek van de staatssecretaris haal plan voor het babyhuis toch wenst door te zetten.  

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.