De historische dagelijkse talkshow

Yassin Elforkani (27-03-2013)

27-03-2013

In de uitzending van De Vijfde Dag van vanavond vertelt een Nederlandse jihadist zijn verhaal. In de reportage vertelt hij over zijn voorbereidingen, zijn motivatie en over zijn familie die hij pas na zijn vertrek via een DVD inlicht over zijn plannen. Hij bekeerde zich twee jaar geleden tot de islam en vertrok onlangs richting Syri om 'gehoor te geven aan de roep van Allah'.

Burgeroorlog
De AIVD waarschuwt al maanden voor Nederlandse jongeren die als jihadist naar Syri reizen. Een kleine 100 Nederlanders zijn inmiddels afgereisd, meldde Nationaal Cordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof onlangs. Twee van hen zouden de afgelopen week zijn omgekomen in de burgeroorlog in Syri.

Syrische oppositieleider
De voormalige Syrische oppositieleider Moaz al-Khatib raadt Franse en Nederlandse moslimjongeren af om in Syri te vechten. Dat zei hij op een Arabische top in Doha. "Ik zeg tegen al deze jongeren: als je familie je nodig heeft, kom dan niet hier naar toe", volgens  al-Khatib. "Het zorgen voor je ouders, of ze nu moslim zijn of niet, is belangrijker dan hier een jihad voeren.

(Jongeren)imam en woordvoerder van het contactorgaan Moslims en Overheid Yassin Elforkani is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om te praten over de situatie van de afgereisde jihadisten. Aan de zijkant zit de neef van Soufiane, een Nederlandse jihadist die naar Syri is afgereisd.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.