De historische dagelijkse talkshow

Diederik van Vleuten (08-04-2013)

08-04-2013
In zijn nieuwe voorstelling Buiten Schot gaat cabaretier Diederik van Vleuten verder waar hij met zijn stuk Daar Werd Wat Groots Verricht mee begon. Hij verbindt zijn familiekroniek aan de Nederlandse en zelfs Europese geschiedenis.

De basis voor deze voorstelling zijn 300 brieven van de broertjes Sam en Jan die door hun ouders vanuit Indi naar Nederland zijn gestuurd om hier naar school te gaan. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en hebben Jan en Sam vier jaar lang alleen contact via brieven met hun ouders. In die brieven vertellen ze over alledaagse gebeurtenissen, maar refereren ze ook aan de oorlog.

Meesterverteller
Een doos vol kinderbrieven, een slagveldvakantie met oom Jan, een aanslag in Sarajevo, een pianoconcert voor de linkerhand, een kerstbestand, een watersnood, een Duitse keizer voor de deur. In de handen van meesterverteller van Vleuten worden deze dingen samengevoegd tot een aangrijpend, ontroerend en hilarisch geheel.

Diederik van Vleuten is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om zijn voorstelling Buiten Schot te bespreken.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.