De historische dagelijkse talkshow

Rena Netjes (10-04-2013)

10-04-2013

De Nederlandse journaliste Rena Netjes werd maandag in de Egyptische hoofdstad Caro gearresteerd. Dinsdagmiddag werd ze voorgeleid en vrijgelaten, waarna ze werd opgehaald door de Nederlandse ambassadeur. Netjes werkt onder meer voor BNR, Het Parool en de KRO, ze was in Egypte om een reportage over werkloosheid onder jongeren te maken.

Gevaar voor de staatsveiligheid
Netjes werd door de autoriteiten beschuldigd van het opleggen van de westerse cultuur aan Egyptenaren en zou een gevaar voor de staatsveiligheid zijn.

Terwijl ze in Caro boodschappen deed, kwam ze langs een koffiehuis waar veel jongeren zaten. Ze vroeg daar of er mensen waren die mee wilden werken aan een interview. En van de aanwezigen ging daar op in, en vroeg haar paspoort en perskaart. Hij wilde die vervolgens niet teruggeven, en vertelde de politie dat hij een buitenlander had betrapt die staatsgevaarlijk was en de westerse cultuur in Egypte wilde verspreiden.

Rena Netjes is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om haar arrestatie in Egypte te bespreken.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.