De historische dagelijkse talkshow

Sabri Saad El Hamus en Quirine Eijkman (23-05-2013)

23-05-2013
De Britse premier Cameron zei vandaag op een persconferentie dat de 'moordaanslag van gisteren ziekmakend was'. Cameron zei verder dat Groot-Brittanni door zal gaan met het bestrijden van terrorisme.

Cameron veroordeelde hiermee de terreuraanslag op de Britse militair, die gisteren op klaarlichte dag met messteken om het leven werd gebracht. De politie is vandaag gestart met twee huiszoekingen: n in het oosten van het land in het graafschap Lincolnshire en n in de Londense wijk Greenwich. Daarbij zouden vier mensen zijn meegenomen door de politie.

Extremisten
De daders van de moordaanslag zijn vermoedelijk moslimextremisten, n daarvan zou een Brit zijn van Nigeriaanse afkomst. In zijn toespraak zei Cameron dat de terreurdaad niet alleen een aanslag op de Britse manier van leven is, maar ook een verraad aan de islam en de moslimgemeenschap. Hij noemde de aanslag 'een solistische daad van zieke individuen' en ontkende dat het iets met de islam te maken had.

Terrorisme-expert Quirine Eijkman doceert aan de Universiteit Leiden waar ze onderzoek verricht op het gebied van mensenrechten en veiligheid, rechtssociologie en contra-terrorisme. Vanavond in Pauw & Witteman bespreekt ze samen met acteur Sabri Saad El Hamus de brute moordaanslag op de Britse militair.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.