De historische dagelijkse talkshow

Maurice de Hond & Edu van de Walle over computers in het onderwijs (09-09-2013)

09-09-2013
Op het EuroCollege in Rotterdam is geen computer te bekennen. De 'ondoordachte digitalisering' van het onderwijs is de directeur Edu van de Walle een gruwel. Het is onmenselijk om van kinderen in de puberleeftijd te vragen om zelfstandig te gaan studeren met de computer. Daar komt niets van terecht. De verleiding om rare sites te bezoeken of priv te gaan mailen, is te groot. Studenten op die leeftijd hebben vastigheid nodig, ze hebben behoefte aan een docent voor de klas als rolmodel, een charismatische figuur waar ze zich aan kunnen spiegelen.

"Computers afleidend? Wat een nonsense. We leven in en virtuele wereld. Die kinderen mogen dan dus thuis eindeloos met hun apparaten spelen maar ze leren op school niet hoe ze daar mee om moeten gaan?" reageert Maurice de Hond. Hij is juist voorstander van het gebruik van computers in het onderwijs. In Pauw & Witteman gaan de heren met elkaar in debat.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.