De historische dagelijkse talkshow

Pauw & Witteman

06-12-2013

Ferry Mingelen is misschien wel n van de meest bekende politieke journalisten van Nederland. Afgelopen woensdag nam hij afscheid van de NOS, na bijna 30 jaar ervoor gewerkt te hebben. Het afscheid was niet geheel vrijwillig, want Mingelen was liever langer gebleven. In Pauw & Witteman vertelt hij over de meest memorabele momenten uit de afgelopen jaren n wat hij in de toekomst gaat doen.

Gisteravond werd de wereld opgeschrikt met het nieuws dat Nelson Mandela op 95-jarige leeftijd was overleden. Na een jarenlange strijd tegen verschillende ziekten was het lichaam op. Vanavond praten we over Mandela met schrijver Adriaan van Dis en Conny Braam. Zij is n van de oprichters van de Anti-Apartheidsbeweging Nederland, die de politieke partij van Mandela steunde.

In de Verenigde Staten probeert een advocaat mensenrechten af te dwingen voor vier opgesloten chimpansees. Jan van Hooff, voormalig voorzitter van de Internationale Vereniging Primatologie, vertelt waarom de rechtszaak gevoerd wordt.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.