De historische dagelijkse talkshow

Robin de Puy en An-Sofie Kesteleyn over de Nationale Portretprijs

27-01-2014
De Nationale Portretprijs is dit jaar gewonnen door Robin de Puy. Zij ontving de prijs afgelopen weekend tijdens de uitreiking van de Zilveren Camera. Met de Prijs wordt hij beloond voor het portret van fotografe An-Sofie Kesteleyn. De foto wordt opgenomen in de collectie van het Gemeentemuseum Den Haag.

Juryvoorzitter Wim van Sinderen: "Sinds het winnen van de Photo Academy Award in 2009, wordt Robin de Puy beschouwd als n van de grootste talenten in Nederland wat betreft de journalistieke portretfotografie. Uit het feit dat zij dit jaar maar liefst met twee portretten genomineerd is, blijkt niet alleen dat de 28-jarige fotograaf een absolute rijzende ster is, maar ook dat zij verschillende registers bespeelt wat betreft portretstijlen. Het winnende portret van An-Sofie Kesteleyn in stemmig zwart-wit is een invoelend, naturel portret van een collega-fotograaf die ernstig ziek is geweest."

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.