De historische dagelijkse talkshow

Pauw & Witteman

11-02-2014
De Tweede Kamer debatteert vandaag over de rol van Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) in het Nederlandse afluisterschandaal. Vorige week werd bekend dat niet de Amerikanen, maar Nederland 1,8 miljoen metadata heeft getapt. Vandaag moet Plasterk zich samen met minister Hennis van Defensie hierover verantwoorden in de Tweede Kamer. Is er nog voldoende vertrouwen in de bewindspersonen?

Oud-neuroloog Ernst Jansen Steur is veroordeeld tot drie jaar cel. De rechtbank in Almelo heeft bepaald dat zijn handelen heeft geleid tot de zelfmoord van n van zijn patinten. Zeven patinten dachten jarenlang ten onrechte dat ze de ziekte van Alzheimer hadden. Het OM had zes jaar gevangenisstraf geist. De rechtszaak tegen Jansen Steur heeft vier jaar geduurd. Vanavond spreken we over de zaak Hoofdofficier van Justitie Nicole Zandee.

Jarenlang hebben ze om elkaar heen gedraaid, was de wederzijdse waardering groot, maar paste een rendez-vous niet in de drukke agendas. Nu wel. Samen zullen de twee Bs het publiek trakteren op mooie liedjes en bijzondere klanken. Voeg daaraan toe de saxofonische ondersteuning van Tom Beek, een ferme dosis toetsenhumor, idolenverering, muziekcolleges, pianohoogstandjes en improvisatieacrobatiek. De komende maanden toeren de heren door het land, maar voor het zover is komen ze vanavond bij Pauw & Witteman vertellen waar hun show over gaat.

Presentator Frank Evenblij werd bekend als jakhals bij De Wereld Draait Door, maar sinds 2012 maakt hij samen met Erik Dijkstra Bureau Sport. Tussen de seizoenen in weet Frank tijd te maken om voor en met ons naar de Winterspelen te kijken. Met zijn opmerkzame blik voor het ongewone en zijn waardering voor het onvolprezene zal hij ons op een andere manier laten kijken. Vanavond spreken we met Evenblij onder meer over het brons van Margot Boer.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.