De historische dagelijkse talkshow

Rou Verveer & Bianca Stigter over Twelve Years a Slave

18-02-2014
Grote kanshebber op een Oscar voor beste film is Twelve Years a Slave. Een film van Steve McQueen over de slavernij. De film won al een BAFTA en een Golden Globe. Het succes straalt een beetje op Nederland af, want regisseur Steve McQueen en zijn vrouw Bianca Stigter wonen gewoon in Amsterdam. We praten met Bianca en cabaretier Roue Verveer, presentator van de serie De Slavernij over de film.

12 Years a Slave is gebaseerd op het ongelofelijke verhaal van Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor). Hij leefde in de 19e eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York.

Dan wordt Solomon ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden. Hij vecht om niet alleen te overleven, maar ook zijn waardigheid te behouden. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke wreedheid van een slaveneigenaar (Michael Fassbender) en onverwachte vriendelijkheid. Na 12 jaar ontmoet hij een Canadees (Brad Pitt) die zijn leven voorgoed verandert.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.