De historische dagelijkse talkshow

Pauw & Witteman

15-04-2014

Boris van der Ham is een veelzijdig man: hij was acteur n politicus bij D66. Momenteel is hij voorzitter van Het Humanistisch Verbond. Al die ervaringen hebben hem genspireerd tot het schrijven van een boek: De koning kun je niet spelen. Het is een boek vol met ervaringen die hij in zijn leven als acteur en politicus heeft opgedaan.

 

De militaire operatie tegen pro-Russische activisten in het oosten van Oekrane is begonnen. Dat heeft de Oekraense president Toertsjnov in het parlement gezegd. Rusland heeft gewaarschuwd geen geweld te gebruiken, waardoor de spanning hoog oploopt. Vanavond is Minister van Defensie, Jeanine Hennis-Plasschaert, te gast om erover te praten. Verder hebben we het over haar recente bezoek aan China en wordt er gesproken over de Nederlandse militairen die gisteren naar Mali zijn vertrokken voor een VN-missie.

 

Advocaat Jan Vlug verdedigt vanavond in Pauw & Witteman postuum oud-bisschop Gijsen. Vlug vindt het onterecht dat de Klachtencommissie Seksueel Misbruik hem veroordeeld heeft voor het misbruik van minderjarigen, omdat daarvoor volgens hem te weinig bewijs is. De bisschop zou in 1958 en 1961 minderjarige jongens betast hebben. We spreken ook met Bert Smeets. Hij is zelf slachtoffer van misbruik en bezocht de boetedienst, die gisteravond in Maastricht gehouden werd.

 

Met helikopters, autos, boten en een vliegtuig werd gisteren naar kitesurfer Rob van Gerner gezocht. Na enkele uren zoeken werden opmerkelijk genoeg niet n, maar twee ernstig onderkoelde mannen gevonden. Vanavond zit Van Gerner aan tafel om te vertellen over zijn hachelijke avontuur.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.