De historische dagelijkse talkshow

Pauw & Witteman

16-04-2014
Wat is er toch aan de hand met de Partij van de Arbeid? Al meer dan een kwarteeuw lijkt de Nederlandse sociaaldemocratie in crisis te verkeren. Dramatische verkiezingsnederlagen en spectaculaire electorale comebacks wisselden elkaar in hoog tempo af. Terwijl de kiezers wegliepen (en weer terugkwamen) onderwierp de partij zich vrijwel onafgebroken aan zelfonderzoek. Thijs Niemantsverdriet schreef een boek over de partij en komt daar vanavond over vertellen. Ook is Hans Spekman te gast. Hoe kijkt de partijvoorzitter tegen het boek aan?

In een muzikale roadtrip gaat Johan Derksen op zoek gaat naar zijn favoriete Nederlandse muzikanten. Derksen schenkt aandacht aan de grote talenten die worden gezien als de grondleggers van de huidige Nederlandse popmuziek en stuit daarbij op mooie, ontroerende, grappige en bijzondere verhalen. Volgens Derksen is dit het programma dat hij al jarenlang wilde maken. Vanavond is hij te gast samen met muzikant Johnny Kendall, die zijn muzikale talenten laat horen.

Fotograaf Koen Hauser is benoemd tot de tweede Fotograaf des Vaderlands als opvolger van Ilvy Njiokiktjien. In Hauser ziet organisator Stichting Fotoweek een fotograaf die als geen ander autonoom werk en commercile fotografie met elkaar weet te combineren. Met deze eretitel is Hauser een jaar lang ht gezicht van de Nederlandse fotografie. Vanavond zijn de nieuwe en voormalige Fotograaf des Vaderlands te gast.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.