De historische dagelijkse talkshow

Pauw & Witteman

18-04-2014
De pedofielenvereniging Martijn is per direct verboden. Die uitspraak heeft de Hoge Raad vandaag gedaan. In de uitspraak is te lezen dat de Raad vindt dat vereniging Martijn de gevaren van seksueel contact met jonge kinderen bagatelliseert. Ook propageert en verheerlijkt zij deze contacten. Vanavond spreken we over de uitspraak met CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg.

Komende week is het twee jaar geleden dat het Lente-akkoord gesloten werd. Dat gebeurde direct na de val van het Kabinet Rutte 1. D66 en ChristenUnie schoten toen de VVD en het CDA te hulp om de begroting sluitend te krijgen. Na dit akkoord zouden nog vele akkoorden volgen. Steeds weer had het kabinet andere partijen nodig om voor haar plannen een meerderheid te krijgen in de Eerste Kamer. Vanavond blikken we met Ferry Mingelen terug op die twee jaar en kijken we vooruit. Zijn er de komende jaren nog meer van deze akkoorden nodig?

In het boek Van Bach tot Bernstein vertellen Arie Boomsma en Thierry Baudet over de verschillende stijlperiodes van de klassieke muziek, over de componisten en hun drijfveren, ze geven achtergrondinformatie, maar ook smeuge details en in elk geval genoeg luistertips om lange tijd mee voort te kunnen. Vanavond zijn beide heren te gast om met ons over hun passie te praten. De mannen nemen ook het Kamerkoor PA'dam inclusief ensemble mee, die enkele stukken zullen laten horen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.