De historische dagelijkse talkshow

Pauw & Witteman

07-05-2014
Asielkinderen moeten ook onder het kinderpardon vallen als zij niet vijf jaar onder rijkstoezicht stonden maar onder toezicht van de gemeente. Kinderombudsman Marc Dullaert noemt het vandaag in de Volkskrant idioot dat kinderen alleen mogen blijven als ze minimaal vijf jaar onder rijkstoezicht hebben gestaan. Volgens Dullaert zijn gemeenten ook de overheid, hij wijst er in de Volkskrant op dat bij het overdragen van zorgtaken gemeenten wel als decentrale overheden worden gezien en bij het kinderpardon plotseling niet. Carla van Os is jurist voor Defence for Children en zet zich in voor kinderen die via de huidige wetgeving niet onder het kinderpardon vallen. Hans Martijn Ostendorp is burgemeester van Bunnik en ook hij is het niet eens met de uitvoering van het kinderpardon. Hij roept collega burgemeesters op een petitie te tekenen om het kinderpardon ruimer te maken. Kinderombudsman Marc Dullaert is vanavond te gast bij Pauw & Witteman. Bunya Delger valt volgens deze wetgeving niet onder het kinderpardon en moet Nederland verlaten. Bij Pauw & Witteman vertelt ze haar verhaal.

Muziekkenner Leon Verdonschot, presentator Art Rooijakkers en campagnestrateeg Erik van Bruggen delen n passie: Bruce Springsteen. Gezamelijk maakten zij hier een documentaire over: 'High Hopes in South Africa'. In januari gaven Bruce Springsteen en de E Street Band hun vier allereerste concerten ooit in Zuid-Afrika. Verdonschot, Rooijakkers en Van Bruggen reisden af naar Zuid-Afrika en volgden drie Zuid-Afrikaanse fans van Bruce Springsteen rond de drie shows in Kaapstad, en de enorme afsluitende stadionshow in Johannesburg. Vanavond zijn ze alledrie te gast om hun avonturen in Zuid-Afrika toe te lichten.


De toneelproductie ANNE gaat morgen in premire in het Theater Amsterdam. ANNE is een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank, het stuk volgt niet alleen de twee jaren die Anne met haar familie en de overige onderduikers in het Achterhuis doorbracht, maar wat ook daarvoor en daarna gebeurde. Scenariste Jessica Durlacher en haar man schrijver Leon de Winter werkten het laatste jaar intensief samen aan het script over het leven van Anne Frank. Leon de Winter is vanavond te gast om de voorstelling en de aanstaande premire te bespreken.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.