De historische dagelijkse talkshow

Schrijfster Maaike Meijer over boek 'Rieu: Maestro zonder grenzen'

08-05-2015

Andr Rieu is n van Nederlands grootste exportproducten. Zijn succes kent geen grenzen en hij is bekend over de gehele wereld. Maar wat is het geheim achter dat succes? Het boek Rieu, Maestro zonder Grenzen werpt een wetenschappelijke blik op zijn prestaties. ''De klassieke muziek zit in de problemen. Andre Rieu is daar een soort symptoom van. Die laat zien dat je het ook anders kan doen'', aldus onderzoekster en schrijfster van het boek Maaike Meijer. 


L1-verslaggever Jo Cortenraedt is vaak op pad geweest met Rieu. ''Als ik dat boek nu lees, dat gaat dat behoorlijk de diepte in. Het is neutraal en objectief. Het werk staat ergens voor. Het is een serieus analyse en benadering voor het fenomeen Andre Rieu.'' Hij heeft Rieu door de gehele wereld zien optreden. ''Daar staat gewoon iemand. Dat charisma heb je of dat heb je niet, hij heeft dat. Hij kan met zijn gevoel, dat is niet namaak, communiceren met de mensen'', aldus Cortenraedt. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.