De historische dagelijkse talkshow

Tinkebell over 'Save our Children' (13-09-2013)

13-09-2013
Vanavond komt Kunstenares Tinkebel praten over haar documentaire Save our Children. In de documentaire spreekt Tinkebell met verschillende experts om te achterhalen welke gevolgen het dreigende fosfaattekort heeft. Hun boodschap heeft haar doen besluiten zich te steriliseren. In de uitzending legt zij uit waarom.

Fosfaat is n van de bouwstenen van al het leven op aarde. Het staat in belang gelijk aan zuurstof; zonder dit element zou geen levend organisme kunnen bestaan. Het is bovendien een hoofdingredint voor de catalysator van de wereldwijde voedselindustrie: kunstmest. Fosfaat is niet te vervangen of kunstmatig na te maken. Tinkebell: "Niet veel mensen zijn zich bewust van het belang van deze grondstof in ons dagelijks leven, laat staan dat men weet dat het net als olie en gas eindig is."

Tinkebekll is er op gebrand meer aandacht te krijgen voor de mogelijkheid van een fosfaattekort. Ze vindt dat politici wereldwijd falen in het onder de aandacht brengen van deze belangrijke kwestie. "Omdat problemen van de lange termijn momenteel ondergeschikt zijn aan de financile crisis, maar misschien nog belangrijker, omdat politiek zich in het algemeen vooral richt op de korte termijn," zegt ze.

Aan het einde van de film 'Save Our Children', komt zij tot een uiterste, drastische conclusie. Ondanks de vele theoretisch mogelijke deel-oplossingen van het fosfaat-probleem schept het gebrek aan politieke urgentie weinig hoop. Met het zicht op een toekomst zonder fosfaat besluit Tinkebell zich te laten steriliseren.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.